program


Julevandring – en introduktion til pilgrimsvandring
2

Julevandring – en introduktion til pilgrimsvandring

Kunne du tænke dig at blive klogere på pilgrimsvandring? Så har du nu mulighed for at komme med på julevandring på Klosterruten, hvor du får en introduktion ved pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith.

Julevandring – en introduktion til pilgrimsvandring

Kunne du tænke dig at blive klogere på pilgrimsvandring? Så har du nu mulighed for at komme med på julevandring på Klosterruten, hvor du får en introduktion ved pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith.

Pilgrimsvandring er en gammel tradition, som flere ofte sidestiller med meditative vandringer, det står nemlig i stærk kontrast til nutidens betingelser og det moderne menneskes behov. Mange mennesker går i dag på pilgrimsvandring for at koble fra, fordybe sig i enkeltheden og autenticiteten – og herved tanke op til den travle hverdag. Pilgrimsvandring handler altså både om en ydre og indre rejse med tid til eftertanke, fordybelse og nærvær.

Program for dagen

Kl. 10.00 – 10.20 Mødested Sct. Mikkels Kirke, der kigges ind i kirken, evt. andagt før start (20 min.)
Kl. 10.20 – 10.50 Vandring mod Antvorskov Ruin (30 min.)
Kl. 10.50 – 11.15 Lars Palm fortæller om Antvorskov Ruins historie (25 min.)
Kl. 11.15 – 11.45 Vandring til Sct. Peders Kirke (30 min.)
Kl. 11.45 – 12.00 Sct. Peders Kirke (Hellig Anders) (15 min.) (Kirken er reserveret 12-13)
Kl. 12.00 – 12.45 Introduktion til pilgrimsvandring v/ Elizabeth Knox-Seith, pilgrimspræst Slagelse Kloster i Helligåndssalen. Der bliver serveret sandwich, vand og kaffe
Kl. 12.45 – 13.45 Historisk rundvisning på Slagelse Kloster v/Helle Jürgensen og Rigmor Mehlsen

Om oplægsholder Elizabeth Knox-Seith:

Elizabeth har været engageret i den skandinaviske pilgrimsbevægelse i 20 år, først som lægperson og siden som præst. Til dagligt er hun tilknyttet Viborg Pilgrimscentrum. Elizabeth var en stor drivkraft i udviklingen af Pilgrimshuet i Maribo - og er i dag organisator for mange pilgrimsvandringer og pilgrimskurser. Ligeledes er hun forfatter til flere bøger om pilgrimsvandring, og er lige udkommet med hendes seneste bog Den bevægelige spiritualitet, hvori Elizabeth forsøger at koble flere tråde sammen. Hun beskriver bl.a. baggrunden for pilgrimsbevægelsens opståen og tager livtag med den lutherske kritik.

Det vil være muligt at købe Elizabeths bog.

Pris for arrangementet 150,- pr. deltager (Incl. sandwich, kaffe og vand)
Alt overskud går til ”Stedet” på Jernbanegade, 4200 Slagelse.
Der tages forbehold for programændringer.

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: